Oracle Business Intelligence

Oracle'ın Siebel firmasını satın alarak, Siebel Analytics ürünün adını, Oracle BI olarak (iş zekası) olarak değiştirmesiyle başlayan süreçten günümüze kadar hızla gelişmeye devam eden, Raporlama ve Kurumsal iş zekası çözümü olarak bilinmektedir. Kurumların sahip oldukları verilerin işlenerek rapor haline getirilmesi ve karar mercilerinin işini kolaylaştırması ürünün öne çıkan en önemli özelliğidir. Bir çok şirketin yönetim kadrosu için bir anlam ifade etmeyen karmaşık veriler BI sayesinde kullanışlı rapor arayüzlerine çevrilir.

Bir iş zekası ürününe neden ihtiyaç olur diye düşünürsek sayabileceğimiz maddeler şunlar olabilir.
Farklı yapılar üzerinde bulunan dağıtık yapıda bir veri kümesinden anlamlı sonuçları çıkarmak,
Bir şirketin veya kurumun iş performansına etki eden faktörleri incelemek,
Karar mercilerine birçok konuda olumlu etkide bulunmak
Müşterilerin,hizmeti kullananların davranış biçimlerini incelemek ve buna göre politikalar oluşturmak

gibi ana başlıklar bir BI ürününe neden ihtiyaç duyulabileceğini açıklamaktadır. Oracle Business Intelligence'ı öne çıkaran en önemli faktör ise, Kurumsal Performans Yönetimi konusundaki hassasiyetidir. Yani komple bir çözüm sunmasıdır.

Exalytics ise Oracle'ın BI için tasarlanmış (engineered system) maksimum performansa dayalı donanım üründür. Oracle tarafından Gelişmiş görselleştirme özelliğine sahip karar destek sistemi platformu ve bellek içi yazılım - donanım içeren ilk engineered sistem olarak tanıtılmaktadır. In-Memory machine olarak da anılması yukarıdaki tanımın ne demek istediğini daha iyi açıklar niteliktedir.
Exalytics'in öne çıkan artıları ise Güçlü bir işlem kapasitesine sahip olması,hızlı depolama, hızlı ağ seçenekleri ve gelişmiş bellek özellikleridir.
Aşağıda bulunan linkten exalytics ürününü 3D olarak detaylı biçimde inceleyebilirsiniz- ki incelemenizi de  tavsiye ederim .

http://www.oracle.com/us/solutions/ent-performance-bi/business-intelligence/exalytics-bi-machine/overview/index.html




Ayrı bir yazıda exalytics'i detaylı olarak inceleyip teknik özelliklerinden bahsetmeye çalışacağım. Bundan sonraki birkaç yazımda Oracle BI 11.1.1.7'nin windows ve linux ortamlarına kurulumunu anlatacağım.
İyi Çalışmalar

0 yorum:

Yorum Gönder